Åben for programforslag Blackbox CPH IX 2020

Åben for programforslag Blackbox CPH IX 2020

Nu åbner vi for programforslag til Blackbox Cph IX! 

Blackbox Cph er den ældste blackbox festival i Norden. Siden 2011 har vores designere årligt udfordret og eksperimenteret med grænserne for rollespil gennem blackbox-formatet. Nu er det tid igen. Derfor inviterer vi dig til at sende os dine koncepter til Blackbox Cph IX! 

Kort fortalt er blackbox en genre af rollespil, der anvender teaterteknik og æstetik til at skabe korte larps. Hvis det er første gang, du skal arbejde med genren, opfordrer vi dig til at starte med at læse disse guidelines.

 

Fire udfordringer til inspiration

I år præsenterer vi fire udfordringer, du kan lade dig inspirere af. Vælg en eller flere, eller gør noget helt andet. Vi prioriterer premierescenarier – men temaet er helt frit. 

 • Publikumsinvolvering
  Sidste år opfordrede vi designerne til at tænke publikum ind i deres scenarier. Vi kunne godt tænke os at udforske det endnu mere i år. Publikum skal, hvis det inkluderes, være en integreret del af designet og tilføje noget ekstra til scenariet

 

 • Tilbage til begyndelsen: Lys og Lyd
  Vi modtager gerne scenarier, der fuldt udnytter det tekniske spektrum, vi kan tilbyde hos Blackbox Cph. Vi har i år fået en masse nyt udstyr, og der er derfor brede rammer for hvad du kan gøre med lys og lyd. Så overvej hvordan du kan bruge teknikken til at skabe kunstneriske og imaginative rum, der er lidt ud over det sædvanlige. Du kan finde en grundig introduktion til hvordan du gør her. 

 

 • SEX – seksualitet og tiltrækning
  Vi opfordrer til overvejelser af hvordan blackbox kan udforske seksualitet, seksuelle identiteter og tiltrækning. Hvad end du fokuserer på at udvikle nye meta-teknikker eller konstruerer et alternativt univers, hvor tiltrækning er løsrevet fra køn, hører vi meget gerne fra dig.

 

 • Hopepunk, eller modstand mod alle odds
  Hopepunk er en genre, der udforsker mørke universer fra et håbefuldt perspektiv eller dvæler ved det gode. En insisteren på, at hvis vi bliver ved med at kæmpe, kan vi overkomme selv de mest uoverskuelige udfordringer. Måske en besked med en vis relevans i den tid, vi lever i.

 

Der er deadline for forslag d. 20. oktober. Du får besked inden for 2-3 uger. Når dit koncept er blevet valgt, hjælper vi dig med støtte og feedback, alt efter dit behov. Under festivalen får du adgang til en blackboxscene, med alt hvad der dertil hører af lys og lydudstyr, såvel som hjælp med scenografi og rekvisitter. 

Alt du behøver gøre er at udvikle og skrive dit scenarie og afvikle det under festivalen. 


Praktisk
Dit scenarie må max. vare 4 timer, inklusiv workshop, pauser og debrief.
Dit scenarie skal have plads til mindst 8 spillere, og gerne et fleksibelt antal derover.
Vi prioriterer premierescenarier, men du er velkommen til også at pitche reruns.
Blackbox Cph IX løber af stablen 17.-19. januar 2020, i Huset i København.
Der er deadline for scenarie-pitches d. 20. oktober 2019 ved midnat. 


Pitch
Send os din idé igennem dette skema. Udfyld det så godt, som du kan. 

 

Kærlig hilsen
Freja Gyldenstrøm, Nina Lund Westerdahl, and Kristoffer Thurøe,
på vegne af Blackbox Cph IX arrangørteamet.